خواص مضرات گیلاس

خواص و طبع و مضرات گیلاس

%- خواص و طبع و مضرات گیلاس

 

نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی یک هسته است. میوه گیلاس کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‏ باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏ های قرمز، سیاه و زرد یافت می ‏شود. گیلاس ‏ها را همیشه رسیده می ‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی ‏کنند و شما می ‏توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.

 

ارزش تغذیه‏ ای گیلاس

هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:
انرژی                                     72/06کیلو کالری
رطوبت                                    80/74گرم
کربوهیدرات                           16/60گرم
پروتئین                                  1/21گرم
چربی                                    0/69 گرم
فیبر                                      1/87 گرم
کلسیم                                 14/71 میلی ‏گرم
فسفر                                  19/12میلی ‏گرم
آهن                                     0/38 میلی ‏گرم
پتاسیم                                223/5 میلی ‏گرم
فلوئور                                   25میلروگرم
منیزیوم                                11/76میلی ‏گرم
ویتامین آ                             21/47 RE
ویتامین ث                           7/06میلی ‏گرم
اسید فولیک                          4/12 میلروگرم

 

طبع گیلاس

طبع آن سرد و تر است.

 

خواص دارویی گیلاس

1.  طبع آن سرد و تر است.

2.  برای زیبا شدن پوست گیلاس را له كنید روی پوست بگذارید بعد از 20 دقیقه پوست را بشوئید خستگی پوست را از بین می‌برد.

3.  كسانی كه می‌خواهند لاغر شوند صبحانه فقط 200 گرم گیلاس بخورند یا اینكه نیم ساعت قبل از غذا گیلاس بخورند.

4.  كسانی كه دیابت دارند در هفته چند وعده غذای خود را اختصاص به گیلاس دهند.

5.  گیلاس صفرا بر است.

6.   برای كسانی كه سنگ كلیه و مثانه دارند 9 گرم مغز هسته گیلاس با 1 گرم رازیانه در یك لیتر آب جوشانده هر 4 ساعت یك لیوان میل كنند.با احتیاط استفاده شود چون سمی است.

7.  مكیدن صمغ درخت گیلاس نرم كننده سینه می‌باشد و سرفه را درمان می‌كند.

8.  مكیدن صمغ درخت گیلاس رنگ چهره را باز می‌كند.

9.  گیلاس حاوی كلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، كلر ، سدیم ، منیزیم ، گوگرد و به مقدار قابل توجهی آهن است همچنین دارای كبالت ، مس ، منگنز و روی می‌باشد.

10.  خوردن گیلاس بداخلاقی را به خوش اخلاقی تبدیل می‌كند.

11.  خوردن گیلاس دفع كنندة سموم بدن و تصفیه كننده خون است.

12.  كسانی كه ورم مفاصل و رماتیسم و یا نقرس دارند گیلاس را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

13.  مصرف گوشت و مواد گوشتی خون را اسیدی می‌كند بهترین تعدیل كنندة آن گیلاس است. دو ساعت بعد از غذا خورده شود.

14.  گیلاس را همیشه یك ساعت قبل از غذا بخورید.

15.  برای درمان برونشیت 30 گرم دم گیلاس را در یك لیترآب سرد بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید سپس این جوشانده را به 250 گرم گیلاس اضافه كنید و بگذارید دم بكشد آن گاه آن را صاف كرده در طول روز كم كم بخورید.

16.  برای درمان یبوست 20 تا 30 گرم برگ درخت گیلاس را در یك لیتر شیر جوش جوشانده و به مدت 20 دقیقه دم كنید. سپس صاف كرده با عسل شیرین كنید و روزی 3 تا 4 فنجان بنوشید.

17.  جوشاندة دم گیلاس برای ورم مثانه، سنگ كلیه ، ورم مجاری ادرار مفید است. روش استفاده ماننده شماره 16 می‌باشد.

18.  گیلاس ضدآرتروز است.

19.  برای كسانی كه میگرن دارند. هنگامی كه درد میگرن شروع می‌شود گیلاس را له كنید و روی پیشانی خود بگذارید.

20.  كسانی كه تصلب شرائین دارند در فواصل غذا آلبالو و گیلاس را با هم بخورند.

21.  خوردن گیلاس از پیری زودرس جلوگیری می‌كند.

22.  خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده می‌گردد و نفخ هم می‌آورد.

23.  اگر بعد از خوردن گیلاس آب خورده شود باعث نفخ معده می‌شود.

مجدداً تكرار می‌شود هیچ گاه بالای نان و غذا گیلاس خورده نشود مخصوصاً نان و پنیر.

 

%- خواص و طبع و مضرات گیلاس

ویژگی های آنتی اکسیدان

آیا اغلب در محصولات لوازم آرایشی به دنبال یک آنتی اکسیدان معجزه گرهستید؟ پس بهتر است این بار تنها سری به میوه فروشی محل بزنید و مقداری گیلاس بخرید! همان طور که می دانیم، آنتی اکسیدان فرایند پیرشدن را بسیار کند می کند. گیلاس حاوی ترکیبات پلی فنولیک فلونوئید است که با عنوان گلرنگ گلیکوزید خوانده می شود. این ترکیبات در بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگی یافت می شود و ویژگی های آنتی اکسیدان بالایی دارند.

چرخه خواب بدن را تنظیم می کند

آیا در خوابیدن مشکل دارید؟ تاثیر آرام بخش آنتی اسیدان ثابت ملاتونین موجود در گیلاس ، سیستم عصبی را آرام کرده و استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به درمان وضعیت های بی خوابی و سردرد کمک شایانی می کند.

ویژگی های ضدالتهابی

علاوه بر منابع آنتی اکسیدان ، گلرنگ موجود در گیلاس همانند یک عامل ضد التهابی عمل می کند. بنابراین ، گیلاس به صورت بالقوه می تواند همانند یک سپر در مقابل بیماری های دردناک مزمن همانند التهاب مفاصل و دیگر بیماری های عضلانی عمل کند.همچنین می تواند برای آرام کردن جراحات ورزشی مورد مصرف قرار گیرد.  یک لیوان آب گیلاس می تواند تنها چیزی باشد که بعد از یک جلسه ورزشی سخت به درد شما بخورد.

جایگزین موثر برای مسکن ها

به دلایل ویژگی های ضدالتهابی اشاره شده در موارد بالا، گیلاس می تواند به جای مسکن هایی از جمله آسپیرین ، مورتین یا ادویل استفاده شود. بنابراین ایجاد یک راه طبیعی برای مقابله با درد شما را کاملا از عوارض جانبی این داروها دور نگاه می دارد.

کم کالری

در عین حال بسیار مغذی گیلاس بسیار غذای کم کالری محسوب می شود بنابراین هیچ مشکلی ندارد که در برنامه رژیمی هر کسی قرار گیرد. گیلاس مخلوط خوبی از مواد معدنی لازم برای فعالیت های مختلف در بدن است.

ویژگی های ضد سرطانی

چه سبک زندگی مان را سرزنش کنیم و چه از بدشانسی شکایت کنیم، ولی حقیقت این است که سرطان در دنیا روز به روز به طور پیوسته در بین انواع گروه های سنی در حال افزایش است. در عین حال در مورد شروع و گسترش آن چیزی نمی دانیم، ولی شواهد تجربی و علمی بیان می دارند ، برخی از مواد شیمیایی موجود در گیلاس ، همانند نجات دهنده های طبیعی در برابر این بیماری عمل می کنند. برخی از ترکیبات یافت شده در گیلاس نظیر کوئریترین، الاجیک اسید و پریلیل الکل ثابت شده است که بسیار در جلوگیری از روند شروع و گسترش سرطان نقش دارند.

ضد مسمومیت

خاصیت دفع مسمومیت برای همگی ما جالب است. چه کسی است که دوست نداشته باشد تا سموم را از بدنش خارج کرده و به یک حس سلامتی برسد؟ گیلاس علاوه بر ویژگی های ذکر شده ، به بدن کمک می کند تا مواد خارجی را از بدن دفع کرده و یک امنیت و زهرزدایی طبیعی برای بدن ایجاد کند.

 

مضرات گیلاس

با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوه‌های ملین مانند گیلاس، آلبالو و گوجه سبز توسط کودکان زیر ۳ سال خطر مسمومیت و ایجاد اسهال را برای آنها به همراه دارد.

زیاده روی در مصرف گیلاس باعث نفخ معده و ایجاد سوء هاضمه میشود.

با توجه به میزان بالای استفاده از سموم کشاورزی در تولید این میوه، توصیه میشود قبل از مصرف به خوبی شسته شود.

 

خواص گیلاس زرد

گیلاس زرد منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است که به بهبودی سلول های آسیب دیده در بدن کمک می کند و بدن را در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.

گیلاس زرد غنی از آهن بوده بطوریکه ۳ % از نیاز روزانه بدن را رفع می کند و ملینی بسیار عالی و کمک کننده برای پاکسازی خون است.

طبیعت قلیایی بودن گیلاس زرد برای دفع و از بین بردن مواد سمی موثر است. گیلاس زرد غنی از کورستین است که فلاونوئیدی ضد سرطان قوی بوده و ملاتونین که هورمونی است با ویژگی های آنتی اکسیدانی که منجربه بهبود الگوی خواب می شود.